Landstede Groep

Atheneum (vwo)

Ben je nieuwsgierig, zoek je graag dingen uit en kun je goed zelfstandig werken? Dan is het atheneum jouw opleiding. We kijken naar wat jij kunt en gaan uit van jouw mogelijkheden.

Het atheneum is een vwo-opleiding die zes jaar duurt. Een opleiding die je voorbereidt op het wetenschappelijk onderwijs. Een universitaire opleiding dus. In de onderbouw (klas 1, 2 en 3) krijg je allerlei vakken en ontdek je wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Zo kun je aan het eind van klas 3 makkelijker het profiel kiezen dat je vanaf klas 4 volgt.

Profiel kiezen

Je kiest het profiel samen met je ouder(s)/verzorger(s) en onze decaan, dhr. Sukaldi.
Je kunt ook een profielkeuzetest doen.

Kijk hier als je meer wilt weten over het kiezen van een profiel.

Er zijn vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)

Daarnaast volg je nog een aantal vakken (het gemeenschappelijke deel): Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer, culturele en kunstzinnige vorming (CKV), bewegingsonderwijs en een tweede moderne vreemde taal (Duits of Frans).

Ook is er nog een vrij deel. In dit vrije deel kies je nog één examenvak. 

Leren op maat

Je leert ook zoveel mogelijk op maat. We kijken altijd naar wat jij kunt en gaan uit van jouw mogelijkheden. Heb je meer moeite met de lesstof dan verwacht, dan passen we je lesprogramma aan. Dit doen we ook als het je makkelijker afgaat dan verwacht. Je krijgt bijvoorbeeld speciale opdrachten of andere lesstof. Bij sommige vakken kun je op drie niveaus werken. Op het ene niveau is er bijvoorbeeld meer tijd voor uitleg, op het andere niveau ga je meer zelf aan de slag.

Werken met de laptop

Op het Agnieten College krijg je modern onderwijs. Dat betekent dat je veel digitaal leert en werkt. Bij alle vakken gebruik je vaak je laptop. Zo kunnen we het onderwijs beter afstemmen op dat wat jij nodig hebt. Tegelijk leer je omgaan met moderne techniek.

Keuzewerktijd

Ook hebben we keuzewerktijd. Elke maandag (7e en 8e uur) en woensdag (4e en 5e uur) kun je zelf kiezen wat je wilt doen. Je kunt huiswerk maken, bijles krijgen van de docent of andere activiteiten doen in onze speciale klassen. Meer weten? Kijk hier.

Cambridge English

Wil je goed Engels leren spreken en een officieel certificaat krijgen dat in de rest van de wereld geldig is? Volg dan bij ons Cambridge English. Om toegelaten te worden, doe je eerst een speciale test om te kijken wat je niveau is en of het bij je past.

In de buurt

Bij ons doe je de eerste drie jaar van het atheneum. Daarna maak je de opleiding af op andere school. Zo’n school is bijvoorbeeld het Meander College in Zwolle. Je eerste jaren op de middelbare school volg je dus dicht bij huis. Dat heeft als voordeel dat je niet ver hoeft te fietsen. Ook heb je meer tijd voor huiswerk en hobby’s. En dat is ook belangrijk.

Naar de universiteit

Na het atheneum kun je een hbo-opleiding doen, maar je kunt ook naar de universiteit.

Contact

Contact

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons.

Adres

Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen

Telefoon

088-850 74 10

E-mail

nieuwleusen@agnietencollege.nl

Locatiedirecteur

Mw. T. Meijerink
Telefoon: 088-850 74 10
tmeijerink@agnietencollege.nl

Decaan

Dhr. M. Sukaldi
Telefoon: 088-850 74 10
msukaldi@agnietencollege.nl