Landstede Groep

Vmbo

Wil jij naar het vmbo? Bij het Agnieten College leer je op maat. En past een andere leerweg in het vmbo bijvoorbeeld beter bij jou? Of kun je naar de havo? Dan kun je altijd overstappen.

Een vmbo-opleiding duurt vier jaar. Na het vmbo ga je meestal naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Vier leerwegen

Je kunt kiezen uit vier leerwegen. Welke leerweg het beste bij jou past, hangt af van de manier waarop je leert:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (bb): richt zich op de praktijk, je stroomt door naar een tweejarige mbo-opleiding (niveau 2).
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb): richt zich op de praktijk, je kunt doorstromen naar een mbo-opleiding (niveau 3 of 4).
  • Gemengde leerweg (gl): ligt dicht bij de theoretische leerweg, je kunt doorstromen naar de havo of een mbo-opleiding (niveau 3 of 4).
  • Theoretische leerweg (tl): te vergelijken met de vroegere mavo, je kunt doorstromen naar de havo of een mbo-opleiding (niveau 3 of 4).

In klas 2 kies je  voor een profiel.
Je kiest dit profiel samen met je ouder(s)/verzorger(s) en onze decaan, dhr. Sukaldi.
De profielen zijn afgestemd op de richtingen in het MBO. Hierdoor kan je makkelijker doorstromen naar het MBO. Op het Agnieten College kun je kiezen uit Techniek, Zorg en Welzijn, Economie of Landbouw.

 
Onze leerlingen nemen je graag mee voor een kijkje achter de schermen!
Voor kader/tl klik je hier. Wil je meer weten over basis-kader? Klik dan hier.

In de buurt

Doe je vmbo-tl, dan doe je examen op onze school. Volg je een andere leerweg, dan stap je na twee jaar over naar een andere school. Zo’n school is bijvoorbeeld TalentStad in Zwolle.
Je eerste jaren op de middelbare school volg je dus dicht bij huis. Dat heeft als voordeel dat je niet ver hoeft te fietsen. Ook heb je meer tijd voor huiswerk en hobby’s. En dat is ook belangrijk.

Leren op maat

Iedereen leert anders. Daarom volg je de leerweg die het beste bij jou past. Stap voor stap krijg je meer verantwoordelijkheid voor je eigen leren en werken. Studiewijzers en studieplanners helpen je daarbij.

Je leert ook zoveel mogelijk op maat. We kijken altijd naar wat jij kunt en gaan uit van jouw mogelijkheden. Heb je meer moeite met de lesstof dan verwacht, dan passen we je lesprogramma aan. Dit doen we ook als het je makkelijker afgaat dan verwacht. Dan kun je bijvoorbeeld overstappen van vmbo-tl (klas 1) naar de havo (klas 2). Dit kan als je goede cijfers haalt en je leraren het ermee eens zijn.

En ben je bijvoorbeeld goed in sport of heb je een ander talent waardoor je niet altijd bij de lessen kunt zijn? Dan houden we daar rekening mee.

Werken met de laptop

Op het Agnieten College krijg je modern onderwijs. Dat betekent dat je veel digitaal leert en werkt. Bij alle vakken gebruik je vaak je laptop. Daarnaast hebben bijna alle vakken (behalve Nederlands) ook nog papieren boeken. Zo kunnen we het onderwijs goed afstemmen op dat wat jij nodig hebt.

Keuzewerktijd

Op het Agnieten College hebben we keuzewerktijd. Elke maandag (7e en 8e uur) en woensdag (4e en 5e uur) kun je zelf kiezen wat je wilt doen. Je kunt huiswerk maken, bijles krijgen van de docent of andere activiteiten doen in onze speciale klassen. Meer weten? Kijk hier.

TalentenHus

Naast keuzewerktijd kun je ook aansluiten bij het TalentenHus dat dhr. De Vries coördineert.
Bij het TalentenHus bedenk jij de activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld meelopen op de bouw of in een dierenasiel, maar denk bijvoorbeeld ook aan het organiseren van een high tea, een modeshow, een gametoernooi of een sporttoernooi. Alles mag, als jij het maar leuk vindt.

Cambridge English

Wil je goed Engels leren spreken en een officieel certificaat krijgen dat in de rest van de wereld geldig is? Volg dan bij ons Cambridge English. Om toegelaten te worden, doe je eerst een speciale test om te kijken wat je niveau is en of het bij je past.

Naar het MBO

De kans is groot dat je na het vmbo naar het mbo gaat. Om je daarop voor te bereiden loop je stages bij bedrijven en organisaties in de buurt. Ook ga je op bezoek bij MBO-scholen. Zo ontdek je welke opleidingen en beroepen jij leuk vindt!
De stap naar het mbo wordt ook makkelijker door het examendossier. Dit bouw je op in klas 4. In dit dossier staan je cijfers, welke opdrachten je hebt uitgevoerd en welke vaardigheden je hebt geleerd.

 

 

 

Contact

Contact

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons.

Adres

Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen

Telefoon

088-850 74 10

E-mail

nieuwleusen@agnietencollege.nl

Locatiedirecteur

Mw. T. Meijerink
Telefoon: 088-850 74 10
tmeijerink@agnietencollege.nl

Decaan

Dhr. M. Sukaldi
Telefoon: 088-850 74 10
msukaldi@agnietencollege.nl