Landstede Groep

Tijdelijk naar DOC93

Heb je tijdelijk wat extra begeleiding nodig? Vind je het lastig omgaan met je omgeving of met jezelf? Dan is DOC93 misschien wat voor je. Bij DOC93 leer je jezelf ontdekken en ontwikkelen. In een kleinschalige omgeving werk je aan het opdoen van succeservaringen, vergroot je je welbevinden en leer je omgaan met verantwoordelijkheid.

Bij DOC93 volg je in een kleinschalige setting onderwijs in kleine klassen. Je krijgt extra begeleiding op zowel didactisch als sociaal-emotioneel gebied. Je verblijf bij DOC93 is tijdelijk. Het streven is dat je binnen twee jaar weer de overstap naar een reguliere school maakt.

De juiste route voor jou

Je doorloopt bij DOC93 je eigen leefroute.
De route is vastgelegd in een onderwijsperspectiefplan (OPP). Zodra je bij ons komt, kijken we welke pedagogische maatwerkbegeleiding het beste past bij jou. Op basis daarvan richten we jouw persoonlijke programma in.
Je krijgt begeleiding op maat op het gebied van leren, maar de nadruk ligt op het leefklimaat (de pedagogische kant) in deze route. Je gaat succeservaringen opdoen, je komt lekkerder in je vel te zitten en leert wat zelfverantwoordelijkheid is. 

Ook krijg je gedragstraining en lessen over TOP-gedachtes. Bij TOP krijg je de volgende onderwerpen: omgaan met boosheid, sociale vaardigheden en moreel redeneren. Verder is psychomotorische therapie (PMT) een belangrijk onderdeel.

Aanmelden

Het is voor ouder(s)/verzorger(s) niet mogelijk om leerlingen rechtstreeks aan te melden bij DOC93. Alleen scholen van Landstede Groep (waar het Agnieten College onderdeel van is) kunnen leerlingen doorverwijzen naar DOC93. Dit zijn TalentStad, JenaXL, Meander College, Carolus Clusius College, Thomas a Kempis College en het Centre for Sports & Education (CSE).

In de regio kunnen leerlingen van Landstede Groep via de locaties van het Agnieten College of het Ichthus College doorverwezen worden naar DOC93.
De basisschool kan op het aanmeldingsformulier aangeven dat het wenselijk is om je bij DOC93 te plaatsen. Ook je ouder(s)/verzorger(s) kunnen aangeven dat zij een plaatsing wensen. Op basis van het aangeleverde dossier beoordelen wij of je wordt doorverwezen.

Meer weten over DOC93? Kijk hier.

 

Contact

Contact

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons.

Adres

Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen

Telefoon

088-850 74 10

E-mail

nieuwleusen@agnietencollege.nl

Locatiedirecteur

Mw. T. Meijerink
Telefoon: 088-850 74 10
tmeijerink@agnietencollege.nl

Decaan

Dhr. M. Sukaldi
Telefoon: 088-850 74 10
msukaldi@agnietencollege.nl