Landstede Groep

Havo

Kies je voor de havo dan kies je voor een brede opleiding. Een opleiding waarmee je alle kanten op kunt. En heb je voor alle vakken gemiddeld een 7,5 of hoger gehaald? Dan kun je na klas 1 mogelijk overstappen naar klas 2 van het vwo.

De havo duurt vijf jaar. In de onderbouw (klas 1, 2 en 3) krijg je allerlei vakken en ontdek je wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Zo kun je aan het eind van klas 3 makkelijker het profiel kiezen dat je vanaf klas 4 volgt.

Profiel kiezen

Je kiest dit profiel samen met je ouder(s)/verzorger(s) en onze decaan, dhr Sukaldi. Je kunt ook een profielkeuzetest doen. Kijk hier als je meer wilt weten over het kiezen van een profiel.

Er zijn vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)

Daarnaast volg je nog een aantal vakken (het gemeenschappelijke deel): Nederlands, Engels, culturele en kunstzinnige vorming (CKV), een tweede moderne vreemde taal (Duits of Frans) en algemene natuurwetenschappen. Ook is er nog een vrij deel. In dit vrije deel kies je nog één examenvak. 

Leren op maat

Je leert ook zoveel mogelijk op maat. We kijken altijd naar wat jij kunt en gaan uit van jouw mogelijkheden. Heb je meer moeite met de lesstof dan verwacht, dan passen we je lesprogramma aan. Ook kun je altijd hulp krijgen als je niet helemaal mee komt met een vak. Gaat alles je makkelijk af? Dan dagen we je uit met moeilijkere lesstof. Ook kun je na klas 1 mogelijk overstappen naar het atheneum (klas 2). Dit kan als je gemiddeld over alle vakken een 7,5 of hoger staat. Het docententeam kijkt met je mee wat de beste route voor je is.

Werken met de laptop

Op het Agnieten College krijg je modern onderwijs. Dat betekent dat je veel digitaal leert en werkt. Bij alle vakken gebruik je vaak je laptop. Zo kunnen we het onderwijs beter afstemmen op dat wat jij nodig hebt. Tegelijk leer je omgaan met moderne techniek.

Keuzewerktijd

Ook hebben we keuzewerktijd. Elke maandag (7e en 8e uur) en woensdag (4e en 5e uur) kun je zelf kiezen wat je wilt doen. Je kunt huiswerk maken, bijles krijgen van de docent of andere activiteiten doen in onze speciale klassen. Meer weten? Kijk hier.

Cambridge English

Wil je goed Engels leren spreken en een officieel certificaat krijgen dat in de rest van de wereld geldig is? Volg dan bij ons Cambridge English. Om toegelaten te worden, doe je eerst een speciale test om te kijken wat je niveau is en of het bij je past.

In de buurt

Bij ons doe je de eerste drie jaar van de havo. Daarna maak je de opleiding af op andere school. Zo’n school is bijvoorbeeld het Meander College in Zwolle. Je eerste jaren op de middelbare school volg je dus dicht bij huis. Dat heeft als voordeel dat je niet ver hoeft te fietsen. Ook heb je meer tijd voor huiswerk en hobby’s. En dat is ook belangrijk.

Vervolgopleiding

Na de havo kun je naar het hoger beroepsonderwijs (HBO). Wil je liever eerst je vwo-diploma halen? Dan kun je naar klas 5 van het atheneum. Je kunt ook naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) of het MBO+, dat is een verkorte route door het MBO. Je doet dan een MBO-opleiding in twee tot drie jaar.

 

Contact

Contact

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons.

Adres

Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen

Telefoon

088-850 74 10

E-mail

nieuwleusen@agnietencollege.nl

Locatiedirecteur

Mw. T. Meijerink
Telefoon: 088-850 74 10
tmeijerink@agnietencollege.nl

Decaan

Dhr. M. Sukaldi
Telefoon: 088-850 74 10
msukaldi@agnietencollege.nl