Landstede Groep

Onderwijs

Op het Agnieten College Nieuwleusen kun je terecht voor alle leerwegen van het vmbo, de havo en het atheneum. Samen met jou kijken we naar wat jij kunt en wilt. Wat het Agnieten College bijzonder maakt is dat je bij ons flexibel tussen leerwegen en niveaus kunt overstappen.

Op het Agnieten College leer je op maat. We kijken altijd naar wat jij kunt en gaan uit van jouw mogelijkheden. Heb je meer moeite met de lesstof dan verwacht, dan passen we je lesprogramma aan. Ook kun je altijd hulp krijgen als je niet helemaal mee komt met een vak. Gaat het je makkelijker af dan gedacht, dan dagen we je uit met moeilijkere lesstof.

Presteer je boven verwachting, dan kun je mogelijk overstappen (opstromen) naar een andere leerweg of hoger niveau. Dit kan bijvoorbeeld na de zomervakantie, maar meestal gebeurt dit in klas 1, na de kerstvakantie.

Natuurlijk organiseren we ook allerlei leuke activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de keuzewerktijd. Ook doe je een maatschappelijke stage.

Alleen onderbouw

Op het Agnieten College kun je vmbo-tl helemaal doen. Volg je een andere leerweg in het vmbo, dan stap je na twee jaar over naar een andere school. Ga je naar de havo of het atheneum, dan kun je de eerste drie jaar op het Agnieten College volgen. Daarna maak je de opleiding af op andere school. Zo kun je de eerste jaren op de middelbare school dicht bij huis volgen.

 

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer
088-850 74 10

E-mailadres
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen