Landstede Groep

Naar het agnieten

Veelgestelde vragen

Hier vind je een aantal die leerlingen uit groep 8 het meest aan ons stellen. Klik op de vraag en je krijgt het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons dan gerust: 088-850 74 10 of nieuwleusen@agnietencollege.nl.

  • 1. Wanneer is er een open huis of lesmiddag?

    Zit jij in groep 8? Dan sta je straks voor de keuze van een nieuwe school..
    We kunnen ons voorstellen dat dit best een lastige keuze is. Dan is het extra fijn als je alvast eens om het hoekje mag kijken!

    Open Huis voor leerlingen én ouders 
    Op donderdag 18 januari 2024 hebben we onze deuren weer opengezet voor iedereen die eens een kijkje op onze school wilde nemen.
    Het was een gezellige en drukbezochte avond!
    Een team enthousiaste docenten en leerlingen stond klaar om alle bezoekers te woord te staan en iedereen te vertellen over ons onderwijs en onze persoonlijke school.

    Een andere keer langskomen 
    Was je helaas verhinderd? Of wil je een persoonlijke afspraak maken om een keer langs te komen en rondgeleid te worden? 
    Bel of mail ons: 088-850 74 10, nieuwleusen@agnietencollege.nl.

  • 2. Is het Agnieten College een grote school?

    Ja en nee. Het Agnieten College in Nieuwleusen is een kleine school.
    Maar het Agnieten College is ook onderdeel van Landstede Groep.
    En daar horen veel meer scholen bij.

    Naar het Agnieten College in Nieuwleusen gaan ongeveer 250 leerlingen die in klas 1, 2 of 3 van het vmbo, de havo of het atheneum zitten. Doordat we een kleine school zijn kent iedereen elkaar zo!

    Bij Landstede Groep horen heel veel scholen. Naast het Agnieten College zijn dat in Zwolle bijvoorbeeld het Meander College, het Thomas a Kempis College en het Carolus Clusius College. In totaal gaan er bijna 9.000 leerlingen naar alle scholen van Landstede Groep! Maar daar merk jij dus niks van. De leerlingen gaan namelijk op heel veel verschillende plaatsen naar school. We hebben dus veel verschillende gebouwen.

  • 3. Bij wie kom ik in de klas?

    Je klasgenoten zijn kinderen die hetzelfde schooladvies hebben. Wel kan het zijn dat je met leerlingen van een andere schoolsoort in de klas zit. Er zijn bijvoorbeeld klassen met vmbo bb/kb-leerlingen, vmbo-tl-leerlingen en havo of vwo-leerlingen.

    Als eerste kijken we in welke klas jij het beste past.
    Dit doen we samen met je leerkracht van groep 8.
    Wanneer je graag bij kinderen in de klas wilt komen die je al kent en je gaat hetzelfde niveau doen, dan kan daar rekening mee worden gehouden. Geef dit aan bij je aanmelding.

    Voor de zomervakantie maak je al kennis met je nieuwe klas en je mentor.
    En na de zomervakantie starten we met een introductieprogramma voor alle brugklassers. Zo leer je elkaar en de school snel kennen. Je mentor begeleidt dit.

  • 4. Welke vakken krijg ik in klas 1?

    In klas 1 krijg je bijna alle leerlingen dezelfde vakken. Welke vakken jij allemaal gaat volgen, hangt af van de klas waarin je zit.

    Zo krijg je in de brugklas van vmbo-bb/kb geen Frans, maar wel als vmbo-tl-havo, havo of vwo doet. En Duits krijg je vanaf klas 2.

    Deze vakken kun je krijgen: Godsdienst, Nederlands, Engels, Frans, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, natuurkunde, biologie, M&M, tekenen, muziek, ICT, techniek en lichamelijke opvoeding (gym). Ook krijg je mentorles. De mentorles is een lesuur waarin je tips krijgt over hoe je moet studeren en leren. Ook maak je tijdens de mentorles kennis met je klasgenoten. Daardoor leer je elkaar goed kennen en worden jullie een (h)echte klas!

  • 5. Waar en wanneer heb ik les?

    Je krijgt een rooster. Daarop staat welke lessen je hebt.
    Op het rooster zie je ook wie die lessen geeft en naar welk lokaal je moet. Ook de lestijden staan erbij. Hoe je het rooster leest, leggen we je de eerste week dat je op school bent goed uit. Zo weet je precies waar je wanneer moet zijn!

    We werken bij ons op school met vaste begin- en eindtijden. Dat zorgt voor een duidelijke structuur en is lekker overzichtelijk.
    Elke dag start om 8:15 uur en eindigt om 15:00 uur. Behalve op donderdag, dat is de vergadermiddag van het docententeam.

    Hieronder een voorbeeld van de lesuren per dag:

    Lestijden
    1e lesuur: 08.15 - 09.00 uur
    2e lesuur: 09.00 - 09.45 uur
    3e lesuur: 09.45 - 10.30 uur
    Pauze:      10.30-10.50 uur
    4e lesuur: 10.50 - 11.35 uur
    5e lesuur: 11.35 - 12.20 uur
    Pauze:      12.20-12.45 uur
    6e lesuur: 12.45 - 13.30 uur
    7e lesuur: 13.30 - 14.15 uur
    8e lesuur: 14.15 - 15.00 uur

  • 6. Heb ik een eigen leraar?

    Jouw klas heeft heel veel verschillende docenten.
    Wel heb je één mentor die er voor jou is.
    De mentor is een docent die speciaal op jou en je klas let. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor gaan. Je ziet hem of haar een paar keer per week in de les. Hij praat ook met je ouder(s)/verzorger(s).

  • 7. Wie helpt me als er iets is?

    Als je ergens mee zit, dan kun je naar je mentor toegaan.
    Je mentor begeleidt jou. Je mentor is een van je docenten. Deze leraar vertelt je alles over school en maakt afspraken met de klas. Ook houdt hij samen met jou je cijfers bij.

  • 8. Hoe leer ik huiswerk maken?

    Huiswerk maken kan best lastig zijn. Daarom is er in de brugklas een speciaal lesuur waarin je tips krijgt over hoe je moet studeren en leren.
    Deze les krijg je van je mentor. Maar iedereen leert anders. Daarom ga je zelf ontdekken wat bij jou past. De mentor helpt jou hierbij.

  • 9. Krijg ik hulp als ik een vak moeilijk vind?

    Ja, als jij problemen hebt bij een bepaald vak, dan helpt de docent je graag.
    Ook heeft elke klas een mentor. De mentor kan je ook helpen bij lastige dingen.
    Ook ben je altijd bij de NPO begeleidingsuren na schooltijd. Hier staat een team docenten klaar om je gericht te helpen bij problemen met een bepaald vak of als je bijvoorbeeld hulp wilt bij leren plannen.
    Daarnaast kun je terecht bij onze schoolcoach en/of orthopedagoog als iets niet vanzelf gaat. Wil je meer weten over de begeleiding bij ons op school? Kijk dan hier.

  • 10. Wat voor laptop heb ik nodig?

    Tijdens de lessen gebruik je een laptop.
    Deze laptop helpt je bij het leren, in de klas maar ook thuis.
    Naast de laptop blijf je natuurlijk ook nog boeken en schriften gebruiken. Ook vervangt de laptop niet de aandacht die je van de leraar krijgt in de les. Het digitale materiaal is bedoeld als ondersteuning in de klas en thuis, niets meer en niets minder. Wil je weten aan welke eisen je laptop moet voldoen? Kijk dan hier.

  • 11. Kan ik na twee of drie jaar overstappen naar een hoger niveau?

    Doe je vmbo-tl, dan doe je examen op onze school. Bij elke andere opleiding stap je na twee (vmbo-bb/kb) of drie jaar (havo/atheneum) over naar een andere school. Hoe is dat? We vroegen het aan leerlingen die bij ons op school zaten.
    Van deze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) horen we dat het fijn is om dicht bij huis te beginnen met de middelbare school. Eerst ontdekken hoe het allemaal werkt in een prettige, duidelijke omgeving. Geen lange fietstochten, meer tijd voor sport, muziekles en huiswerk. En dan een aantal jaren met een hele club op de fiets naar Zwolle. Door dicht bij huis te beginnen, sta je steviger in je schoenen en kun je de overstap goed aan.

  • 12. Zijn er ook feesten, sportdagen of andere leuke dingen?

    Ja, er zijn introductiedagen, feestavonden, vieringen en allerlei andere activiteiten.
    Deze activiteiten doe je naast de lessen op school. Een paar voorbeelden: toernooien voor voetbal en darten, een sportklas, een galafeest in december en een actiedag voor een goed doel. En houd je van muziek? Dan is de schoolband wat voor jou. Ook is er aan het eind van het schooljaar een uitje met de mentorklas. Veel van deze activiteiten organiseren de leerlingen helemaal zelf!

AANMELDEN

Wil je aankomend schooljaar naar het Agnieten College Nieuwleusen?

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen!
Via de knoppen hieronder kun je ons bellen of mailen, maar je kunt ook via het contactformulier je vragen of opmerkingen kwijt.