Landstede Groep

‘Het Agnieten College heeft goede dyslexiebegeleiding’
Stefan Klein
2 havo


‘Op het Agnieten College in Nieuwleusen heb je goede dyslexiebegeleiding, daarom heb ik voor deze school gekozen. Lezen is heel lastig voor mij. Anderen hebben misschien moeite met spellen, ik heb dus veel moeite met lezen. Ik heb nu een computerprogramma gekregen die de teksten voorleest. SprintPlus heet dat. Als ik wil kan ik tijdens Keuzewerktijd (KWT) op woensdag naar een dyslexiebegeleider, die helpt je met de talen.

Maar ik heb het niet zo vaak meer nodig tegenwoordig. Hoewel ik nu wel Engels, Frans, Duits en Nederlands heb. Moeilijk, maar het is zoals het is. En met de cijfers gaat het wel goed. Het grappige is dat ik wel heel goed ben in wiskunde. Ik weet niet hoe dat kan, maar ik pik het gewoon snel op. Wortels, breuken: als de leraar het uitlegt in de les, weet ik al precies wat ik moet doen. Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, al weet ik wel dat ik dus niet de talenkant op ga. Eerst naar het Meander College, dat sluit goed aan op het Agnieten College, heb ik gehoord.

Op deze school word je goed begeleid, onze mentor let erop dat je goede cijfers haalt. Verder zijn er ook leuke dingen zoals schoolfeesten en bijvoorbeeld een voetbaltoernooi. Het is in het begin spannend, een nieuw avontuur. Maar het is een leuke school met een goede sfeer.’