Landstede Groep

‘Je leert hier goed plannen’
Lise Laman
2 VWO


‘Voor je hier op school komt, kun je een open lesmiddag volgen. Dan krijg je met een groep kinderen alvast een voorproefje. Daarom wist ik een beetje wat ik kon verwachten. Verder krijg je in het begin introductie om kennis te maken. Dan doe je spelletjes en je voert een toneelstukje op voor je ouders.

Het is een leuke school en als je een probleem hebt, kun je naar je mentor toe. Elke maandag hebben we het derde uur mentorles. Daar vertel je hoe het gaat en je leert er bijvoorbeeld plannen, hoe je met je tijd om moet gaan en dat je alles in je agenda moet schrijven. Die lessen zijn wel handig, want in het begin had ik soms wel moeite met huiswerk maken. Dat komt omdat ik twee keer per week turn. En als je dan voor de dag daarna veel huiswerk moet maken, komt dat natuurlijk niet zo goed uit.

Nu ik het anders plan, lukt het een stuk beter. Verder werk je hier met laptops, dat is handig. Veel boeken staan erop, en Magister natuurlijk. Je kunt ook opdrachten maken op je laptop. Ik ben niet zo’n computermens. Ik weet wel hoe het werkt, maar ik ben gewoon niet heel technisch. . Maar je krijgt elke dinsdag informatica, daar leer je wel veel van. Het is een goede school, ik voel me hier wel thuis.’