Landstede Groep

‘Omdat je op je eigen niveau zit, ga je een stuk sneller vooruit’
Judith Huls
2 VWO


‘Niemand van mijn oude school ging naar deze school, maar gelukkig kende ik hier wel wat mensen van turnen. Het Agnieten College is een christelijke school. Bij godsdienst leer je niet alleen over het christendom, maar ook over andere geloven. En aan het begin is er vaak wel een opening met een Bijbelverhaal erin. Verder merk je het aan hoe de mensen met elkaar omgaan, denk ik. Met normen en waarden.

Het is hier anders dan op de basisschool, veel leuker. Je hebt voor elk vak een andere leraar natuurlijk, je hebt ook wel andere vakken erbij en je leert meer. Je gaat een stuk sneller vooruit dan op de basisschool. Dat vind ik wel heel fijn, want vroeger verveelde ik me nog wel eens.

Je leert leuke dingen. Niet alleen uit boeken, maar je doet ook wel eens proefjes, bij biologie bijvoorbeeld. We hebben met een microscoop gewerkt en we gingen een tuinkruid onderzoeken. Verder kan je op maandag en woensdag tijdens keuzewerktijd (KWT) dingen kiezen die je leuk of belangrijk vindt. Zoals koken, musical, techniek, sport of kunst. Ik heb op maandag gekozen voor kunst, dan ga je tekenen en schilderen en zo. En op woensdag doe ik de musicalklas. Dat is ook heel leuk. Het Agnieten College is een fijne school. Je maakt ook snel vrienden.’