Landstede Groep

Onderzoek naar gezondheid

De GGD IJsselland nodigt alle jongeren die op de middelbare school zitten twee keer uit voor een onderzoek. Dit gebeurt in klas 2 en klas 4. De afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland voert het onderzoek uit. Het is bedoeld om mogelijke problemen met de gezondheid te voorkomen.

Digitale vragenlijst

Tijdens dit onderzoek vult uw kind zelfstandig een digitale vragenlijst in (de E-MOVO: Elektronische Monitor en Voorlichting). Dit gebeurt tijdens een lesuur. Aan het eind van de lijst krijgt uw kind een aantal leefstijltips en links naar websites.

In de lijst staan vragen over:

  • Mogelijke lichamelijke klachten.
  • Hoe het gaat op school en thuis en hoe uw kind dat vindt.
  • Weerbaarheid: hoe uw kind voor zichzelf opkomt.
  • Leefstijl: de manier waarop uw kind leeft.

Voordat uw kind de vragenlijst invult, stuurt GGD IJsselland via de post een brief met informatie. Heeft u vragen of zijn er andere dingen die de GGD moet weten? Schrijf deze op en geef ze mee aan uw kind.

Meten en wegen

De GGD gaat uw kind ook meten en wegen.

Afspraak

Soms wil de jeugdverpleegkundige of jeugdarts dat uw kind langskomt voor een afspraak. Hiervoor krijgt uw kind een uitnodiging thuisgestuurd. Heeft u zelf vragen of twijfels, dan kunt u ook zelf een afspraak maken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek. Heeft u tussendoor vragen? Blijf er niet mee rondlopen maar stel ze ons. GGD IJsselland heeft ook regelmatig inloopspreekuren. Tijdens deze inloopspreekuren kunt u ook andere vragen die met de opvoeding van uw kind te maken hebben stellen. Kijk hier voor alle locaties.

<terug>

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer
088-850 74 10

E-mailadres
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen