Landstede Groep

Maatschappelijke stage (info ouders/verzorgers)

Gedurende de komende schooljaren zal uw zoon/dochter een maatschappelijke stage moeten doen. Een maatschappelijke stage is een vorm van leren waarbij leerlingen vanuit de school een vrijwillige activiteit uitvoeren, waardoor ze kennis maken met het nemen van verantwoordelijkheid voor een gemeenschapsbelang. Deze maatschappelijke stage is vanuit de politiek geïnitieerd en is een verplicht onderdeel van de schoolopleiding.

Er zijn vele vormen van maatschappelijke stage. We noemen er enkele:
- het trainen van de F’jes bij de plaatselijke voetbalclub;
- het onderhouden van de tuin bij een kerk;
- het helpen bij het Open Huis of op de Open Les-middag van het Agnieten College
- het meehelpen bij de verzorging van gewonde vogels en andere dieren in een opvang;
- het mee organiseren van een viering op school;
- de kantinediensten van het Agnieten College in klas 2

Er zijn ook vormen van “vrijwilligerswerk” die niet als maatschappelijke stage kunnen gelden.
We noemen: het uitvoeren van huishoudelijke taken binnen het gezin, het grasmaaien bij opa en oma, het (betaald) oppassen bij de buren etc.

Voor ideeën en/of concrete voorstellen m.b.t. deze stage houden wij ons aanbevolen!
Uw zoon/dochter krijgt op school via de mentor informatie over de maatschappelijke stage.
De uitvoering van de stage vindt buiten de reguliere schooltijden om plaats.
TL leerlingen moeten minimaal 30 uren maken in de vier jaar dat ze op school zijn.
Bij hun diploma ontvangen ze daarvoor een bewijs.
Havo en KB leerlingen maken minimaal 15 uren.
De overige uren worden afgewerkt op de nieuwe school.

Voor het uitvoeren van de stage-uren moet elk schooljaar vóór de zomervakantie worden afgerond.
Tijdens de uitvoering van de maatschappelijke stage is de leerling verzekerd via een door de
school afgesloten collectieve verzekering. Reiskosten en dergelijke zullen niet door de school vergoed worden.
Ik hoop u zo voldoende op de hoogte te hebben gesteld.
Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij mevr. Merkus (mvandenberg@agnietencollege.nl)

Stel je vraag

Ons nieuwe  telefoonnummer: