Landstede Groep

Tijdelijke opvang asielzoekers in sporthal Kulturhus De Spil Nieuwleusen

22-07-2022

In de sporthal van Kulturhus De Spil in Nieuwleusen vangt de gemeente Dalfsen vanaf 3 augustus tot en met 26 augustus 2022 maximaal 100 asielzoekers op. Dit op nadrukkelijk verzoek van de Veiligheidsregio IJsselland. De tijdelijke opvang is een zogeheten crisisnoodopvang. Voor onze leerlingen en medewerkers van het Agnieten College heeft dit geen gevolgen. De opvang vindt plaats in de zomervakantie en zondag 28 augustus is de sporthal weer leeg. De week erna begint ons nieuwe schooljaar. Desondanks is er vandaag wel een bericht hierover aan alle medewerkers van het Agnieten College en ouders/verzorgers van onze leerlingen gestuurd.

Inloopbijeenkomst 
De gemeente organiseert op dinsdagavond 26 juli een inloopbijeenkomst in De Spil, om vragen van omwonenden en inwoners van Nieuwleusen te beantwoorden. Van het Agnieten College en Landstede Groep zijn medewerkers aanwezig om vragen van ouders/verzorgers te kunnen beantwoorden.     

Verantwoordelijkheid gemeente 
Het aanwijzen van een locatie voor deze opvang en het handhaven van de openbare orde is de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente heeft hierover overlegd met de partijen die gebruikmaken van De Spil, waaronder Landstede Groep. De voorbereidingen voor de tijdelijke inrichting van de sporthal in De Spil zijn gestart.  

Meer informatie 
Op www.dalfsen.nl/tijdelijkeopvang staat meer informatie en verzamelt de Gemeente Dalfsen antwoorden op veelgestelde vragen.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer
088-850 74 10

E-mailadres
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen