Landstede Groep

Paasviering 2022

19-04-2022

Op donderdag 14 april was het zover. Het Agnieten College in Nieuwleusen kon na lange tijd eindelijk weer een fysieke Paasviering organiseren, met alle leerlingen bij elkaar in een van de sportzalen van KulturHus de Spil.

In december 2019 kon dat voor het laatst met een Kerstviering. De examenleerlingen van nu waren toen beginnende tweedeklassers.
Meer dan twee jaar corona, met verscheidene lockdowns, online lessen, afstand houden, mondkapjes. Daar is nu de oorlog in Oekraïne nog bijgekomen.

Het Agnieten College koos dit jaar, vanuit die achtergrond van de afgelopen periode, voor het thema : ‘’ Verlangen van Hoop “.

Er werd een boom opgetuigd met bloemen, waarop de leerlingen verlangens van hoop konden schrijven. Deze Boom van Hoop had samen met het Kruis een prominente rol in de viering. Het Kruis, gedragen en opgetuigd door leerlingen, toonde in woorden en met mondkapjes, de afgelopen periode aan, met woorden zoals afstand, verdriet, corona, ziekte, dood, online lessen.

Tegelijk waren ook de woorden Geloof, Hoop, en Liefde, op het Kruis geprikt.
Deze drie woorden, symbool staande voor “ Verlangen van Hoop “ bleven uiteindelijk hangen op het Kruis.

Een ieder beleefde deze bijzondere en kwetsbare viering op zijn of haar eigen manier, er was ruimte voor emoties, voor troost bij elkaar. De afgelopen moeilijke periode heeft leerlingen en personeel dichter bij elkaar gebracht. Dat is ook wat het Agnieten College graag meeneemt, en meegeeft, naar de toekomst. We kunnen het niet zonder elkaar!

Daar hebben we hoop, geloof, en liefde voor nodig.
Met deze woorden sloot directeur Tineke Meijerink deze bijzondere Paasviering af.

 

Foto : Boom van Hoop / Kruis staande vastgehouden door leerlingen / podium foto

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer
088-850 74 10

E-mailadres
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen