Landstede Groep

de Beste VMBO-TL school van Overijssel

23-01-2018

Agnieten College Nieuwleusen is de beste TL-school van Overijssel

Het Agnieten College in Nieuwleusen behoort met de theoretische leerweg van het vmbo tot de vijf beste vo-scholen van Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier Weekblad. Elk jaar analyseert en beoordeelt Elsevier de prestaties van alle scholen met vmbo, havo en vwo. De uitslag is een geweldige pluim voor  het Agnieten College, dat vanaf september aan het begin van het nieuwe schooljaar is gevestigd in het nieuwe Kulturhus De Spil Nieuwleusen.

 

Het Agnieten College in Nieuwleusen is een school met unieke kenmerken: actief, sportief, kleinschalig en gezellig. De kleinschaligheid wordt optimaal benut met persoonlijke aandacht en zorg voor elkaar. De TL-leerlingen krijgen in de vier jaar durende opleiding steeds meer eigen verantwoordelijkheid voor hun leer- en werkproces. Met stages, studieplanners en bezoeken aan verschillende vervolgopleidingen worden ze optimaal voorbereid op allerlei vervolgopleidingen. 

Locatieleider Tineke Meijerink: “Dit is een fantastisch compliment! De school geeft gedifferentieerd onderwijs op twee of drie niveaus. Door het laptop onderwijs kunnen we ook steeds meer maatwerk aanbieden aan de leerlingen. Er zijn meer keuzemogelijkheden voor de leerlingen en er is ruimte voor kwaliteiten en interesses van leerlingen en ontwikkeling van vaardigheden. Door meer te differentiëren kunnen we ook meer afstemmen op de leerbehoefte van de leerlingen.

 

Sinds 2000 vergelijkt Elsevier Weekblad met het onderzoek Beste scholen alle scholen met vmbo, havo, vwo en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een eerlijk beeld van de kwaliteit van het onderwijs. 

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons nieuwe  telefoonnummer:
(088) 850 74 10
Ons e-mailadres:
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Ons bezoekadres:
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen