Landstede Groep

Agnieten College Nieuwleusen onderscheiden als Excellente school

27-06-2022

Op het Agnieten College Nieuwleusen is de week feestelijk begonnen. Daar is maandag het predicaat Excellente school uitgereikt.

Het predicaat wordt toegekend door de Inspectie van het Onderwijs aan scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel.
Het Agnieten College krijgt het predicaat voor hun vmbo-g/t profiel.
‘Wij willen dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, zich zo goed mogelijk ontwikkelen, in ieder geval leren wat ze aankunnen en dat misschien overstijgen.’
Vanuit deze visie heeft de school het excellentieprofiel ‘de persoonlijke school’ ontwikkeld.
Dit houdt in dat ze alle leerlingen zoveel mogelijk aanbieden en ze uitdagen om te leren in een veilige omgeving. De persoonlijke begeleiding maakt het mogelijk alle leerlingen in beeld te hebben en uit te dagen.
Het Agnieten College in Nieuwleusen biedt vmbo en onderbouw havo en atheneum.

De school heeft momenteel 285 leerlingen en is sinds 2018 gehuisvest in het nieuw gebouwde Kulturhus De Spil. Het is een kleine, actieve en persoonlijke school.
“De persoonlijke school, biedt aan, daagt uit en laat iedere leerling leren op een manier die bij hem/haar past, in een veilige omgeving.
Dat is waar wij ons op school iedere dag hard voor maken,” vertelt locatiedirecteur Tineke Meijerink. En met die insteek is eind vorig jaar de aanvraag verzonden om het vmbo-g/t onderwijs van de school dit excellente profiel toe te kennen. In de praktijk betekent dit dat je als leerling op het Agnieten College Nieuwleusen dingen leert die betekenis voor je hebben, dat je zelf kan kiezen en zelf verantwoordelijkheid leert te nemen en dat je modern onderwijs volgt op je eigen niveau.

“We blijven in gesprek met de leerling, ouders en omgeving en dagen leerlingen uit om aan het roer te staan van hun eigen leerproces. We bieden daarvoor een uitdagende en veilige omgeving,” legt Tineke uit. Het excellentieprofiel is in de afgelopen jaren met het hele team tot ontwikkeling gekomen. “Dit predicaat is dan ook een enorme kroon op het werk van het hele team en al onze leerlingen en hun ouders,” legt Tineke uit.

“Het geeft een waardering voor het harde werken en is iets waar we erg trots op mogen zijn.”
Bij de uitreiking onthulden Chris Bollemaat en Levi Slager als oudste en jongste leerling van de school vol trots het nieuwe spandoek waar het logo Excellente school op prijkt.

Ook directeur Rebecca Baars en Tjeerd Biesterbosch, lid College van Bestuur van Landstede Groep waar het Agnieten College onderdeel van is, spraken lovende woorden over deze prestatie.
Zo prees Tjeerd Biesterbosch de gemoedelijkheid en het warme gevoel: “Dat dit een excellente school is, dat voel je direct als je hier binnenkomt.
Dat besef je misschien niet altijd, maar zo'n sfeer is echt bijzonder.
En dit resultaat bereiken; dat doe je samen, zowel met medewerkers als alle leerlingen.
Ik ben er trots op dat we deze school hebben binnen Landstede Groep!”  

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer
088-850 74 10

E-mailadres
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen