Landstede Groep

GGD-IJsselland

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. De gemeente waarin jij naar school gaat, heeft onze afdeling Jeugdgezondheidszorg gevraagd jongeren en hun ouders hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld door gezondheidsonderzoeken te doen en adviezen en vaccinaties te geven. Maar je kunt ook tussendoor bij ons terecht. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten denken graag met je mee.

Veel jongeren en hun ouders kennen ons al van het consultatiebureau of de basisschool.
Ook in de 2e en 4e klas van het voortgezet onderwijs komen wij in de klas voor een gezondheidsonderzoek. Je ontvangt hier van tevoren informatie over via de post.
Op school vul je de digitale vragenlijst ‘Jij en je gezondheid’ in.
Hierin staan vragen over gezondheid, eten, beweging, seks, roken, drinken en drugs maar ook of iemand lekker in zijn vel zit. Daarnaast meten en wegen we alle leerlingen.

Adviezen
Na het invullen van de vragenlijst krijg je meteen een paar adviezen. Je kunt doorklikken naar betrouwbare websites met informatie. Soms nodigen we je nog uit voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Bijvoorbeeld omdat je hier zelf om vraagt of naar aanleiding van de vragenlijst.

Chatten met de GGD
Speciaal voor jongeren is er de website www.jouwggd.nl. Hier staat informatie over gezondheid met onderwerpen als lichaam, eten, bewegen, seks, roken, alcohol en drugs. Jongeren kunnen op deze site ook chatten of mailen met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Tussendoor een vraag?
Hebben jullie tussendoor vragen of twijfelen jullie ergens aan? Bel of mail ons. Of loop zonder afspraak binnen tijdens het inloopspreekuur! De tijden staan op onze website.

Contact afdeling Jeugdgezondheidszorg
Telefoon 088 443 07 02 (op werkdagen)
E-mail     jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl
Website   www.ggdijsselland.nl

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(088) 850 74 10
Ons e-mailadres:
nieuwleusen@agnietencollege.nl

Ons bezoekadres:
Agnieten College Nieuwleusen
Kon. Julianalaan 10
7711 KK Nieuwleusen